Elkészítés nehézsége:
közepesElkészítési idö:
30 percA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez. A 10 dkg étcsokoládét göz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihült, hozzáadjuk az elözö keverékhez. Elektromos habverövel felverjük a behütött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt étcsokoládét, ezután a lehült krémet beletöltjük a fagylaltgépbe.
Csokoládé fagylalt
Elkészítés nehézsége:
könnyüElkészítési idö:
50 percAz epret mossuk meg, daraboljuk fel, és a cukorral, citromlével együtt turmixoljuk össze. (Nem kell pépesre, maradjanak benne nagyobb darabok.) Keverjük hozzá a tejet és a tejszínt, majd fagyigépben vagy mélyhütöben fagyasszuk ki. Ha mélyhütöben készítjük, akkor fagyasztás során többször keverjük át.
Eper fagylalt
Elkészítés nehézsége:
nehézElkészítési idö:
90 percA 10 dkg cukrot karamellizáljuk, ha már elég sötét barna, felöntjük a 3 dl tejjel és lassú tüzön addig fözzük, míg a cukor elolvad. A tüzröl levéve az edényt jeges vízbe állítjuk, ha kihült, betesszük a hütöbe 3-4 órára. 1 dl tejszínt felverünk habnak. A kihült karamellás tejbe beleöntünk 1 dl tejszínt és a felvert tejszínhabot, jól összekeverjük és beleöntjük a fagylaltgépbe. A további munkát a gép elvégzi.
Karamella fagylalt