Fagylalt receptek

Elkészítés nehézsége:

közepes

Elkészítési idö:

30 perc

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2.5 dl habtejszín
  • Elkészítés

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez. A 10 dkg étcsokoládét göz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihült, hozzáadjuk az elözö keverékhez. Elektromos habverövel felverjük a behütött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt étcsokoládét, ezután a lehült krémet beletöltjük a fagylaltgépbe.


    Csokoládé fagylalt

    Elkészítés nehézsége:

    könnyü

    Elkészítési idö:

    50 perc

    Hozzávalók

  • 30 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 ek citromlé
  • 1.5 dl tej
  • Elkészítés

    Az epret mossuk meg, daraboljuk fel, és a cukorral, citromlével együtt turmixoljuk össze. (Nem kell pépesre, maradjanak benne nagyobb darabok.) Keverjük hozzá a tejet és a tejszínt, majd fagyigépben vagy mélyhütöben fagyasszuk ki. Ha mélyhütöben készítjük, akkor fagyasztás során többször keverjük át.



    Eper fagylalt

    Elkészítés nehézsége:

    nehéz

    Elkészítési idö:

    90 perc

    Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • Elkészítés

    A 10 dkg cukrot karamellizáljuk, ha már elég sötét barna, felöntjük a 3 dl tejjel és lassú tüzön addig fözzük, míg a cukor elolvad. A tüzröl levéve az edényt jeges vízbe állítjuk, ha kihült, betesszük a hütöbe 3-4 órára. 1 dl tejszínt felverünk habnak. A kihült karamellás tejbe beleöntünk 1 dl tejszínt és a felvert tejszínhabot, jól összekeverjük és beleöntjük a fagylaltgépbe. A további munkát a gép elvégzi.



    Karamella fagylalt